Skip to main content

Een unieke serre op een souterrain

22 mei 2024
Een unieke serre op een souterrain - Busscher Serrebouw Een unieke serre op een souterrain - Busscher Serrebouw
Een serre biedt eindeloze mogelijkheden op het gebied van ontwerp en materiaal, en ook de serre bij deze vrijstaande dijkwoning in Edam heeft een uniek ontwerp. Doordat de benedenverdieping van de woning lager ligt dan de tuin, zijn de puien op een souterrain geplaatst. Hierdoor genieten de bewoners van het daglicht dat naar binnen schijnt en alle voordelen die de serre biedt.

Voorheen was de plek waar de serre staat een buitenterras op hetzelfde niveau als de benedenverdieping, bereikbaar via openslaande deuren. Busscher Serrebouw heeft de serre op hetzelfde niveau geplaatst. Om de tuin te bereiken, moeten de bewoners vanuit de woning een trap oplopen en de loopdeur in de glazen vouwwand openen. "Doordat onze benedenverdieping lager ligt en gericht is op het noorden, was onze woning voorheen vrij donker. Er kwam weinig daglicht binnen en de zon kwam pas later op de dag tevoorschijn. Een lichtstraat en de glazen puien rondom hebben ervoor gezorgd dat onze woning veel lichter is geworden," aldus de bewoners.

Een bezoek aan de showroom

Toen de bewoners besloten meer daglicht in hun woning te willen, kwamen ze bij Busscher Serrebouw. Ze bezochten de showroom in Baarn en waren onder de indruk van de adviezen en mogelijkheden die werden geboden. "Busscher Serrebouw voelde onze woonwens aan en begreep wat wij wilden. We waren tevreden met de plannen en hebben hen de opdracht gegeven. Ook tijdens het bouwproces heeft Busscher Serrebouw geen steekje laten vallen."

Tegenwoordig genieten de bewoners dagelijks van het daglicht in hun woning. "Het is heerlijk om elke dag in de serre te beginnen. We brengen er veel tijd door. Het is een comfortabele plek om te werken en te dineren. Eigenlijk hebben we de woonkamer niet meer nodig. In de zomer openen we de vouwwanden en is het er heerlijk vertoeven."

Meer nieuws en projecten