Skip to main content

Geïsoleerde serre in Zwolle

12 december 2023
Geïsoleerde serre in Zwolle Geïsoleerde serre in Zwolle
Een goed geïsoleerde serre is een leefruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. De glazen vouwwand zorgt ervoor dat de serre royaal geopend kan worden en verbind binnen en buiten perfect met elkaar. Busscher Serrebouw plaatste afgelopen voorjaar deze moderne serre aan een tussenwoning, gebouwd in de jaren ’90. Op deze plek stond voorheen een slecht geïsoleerde tuinkamer welke volgens de bewoners toe was aan vervanging.

De bewoners mogen tegenwoordig iedere dag genieten van het buitenleven. De geplaatste serre wordt volledig betrokken bij de woning en is een verlengde van de woonkamer geworden. “We wilden het vloeroppervlak beter benutten en meer daglicht binnen te krijgen,” aldus de bewoners: “in de winter was het vaak te koud in onze tuinkamer doordat deze niet goed geïsoleerd was en in de zomer was het soms erg warm, dat wilden we graag veranderen.”

Betere isolatie en meer licht

De bewoners wilden graag betere isolatie en meer licht in de serre. Met die wensen kwamen ze bij Busscher Serrebouw in Baarn terecht. “In deze showroom kregen we veel ideeën en mogelijkheden te horen over hoe het óók kon. De deskundigheid was groot en ze kwamen erg professioneel op ons over. Daardoor sloegen we de handen ineen en lieten we de verbouwing doorgaan.”

Het lessenaarsdak van de serre is verdeeld in vijf vlakken, deze is in totaal vijf meter breed en twee meter diep. Het dak bevat triple veiligheidsbeglazing, dit dakglas is zon- en warmtewerend. De geplaatste pui bestaat uit een 2,9 meter brede vouwwand, verdeeld in drie delen en aan beide kanten staat een vaste pui. De wand is voorzien van HR++ isolatieglas.

De verbouwing is inmiddels afgerond en de bewoners hebben de gehele zomer van hun serre kunnen genieten: “We merken dat binnen, buiten is en andersom: ook al heb je alle deuren dicht. Zomers gooien we de pui open en is onze woning één met de tuin. Bovendien is de serre goed geïsoleerd en kan het er behaaglijk warm worden. We hebben de bank en de eettafel bewust onder de lichtstraat gezet, op die manier kunnen we namelijk optimaal van het daglicht genieten. Wanneer de zon wat lager staat schijnt deze de hele woonkamer binnen. Zo’n lichte kamer is erg prettig.”

Meer nieuws en projecten